Amenajare casa C.A.

Beneficiarii, doi tineri proaspăt căsătoriți, au dorit ca locul, pe care în curând îl vor numi “acasă”, să fie amenajat în stil clasic-contemporan, dar care să nu fie prea serios, ci să aibă și un plus de culoare, de viață.

Propunerea noastră a fost să îmbinăm elemente din diferite stiluri (baza rămânând clasică), cu scopul de a-i da personalitate fiecărui obiect, fiecărei încăperi, creând totodată o armonie între toate acestea.

Zona de zi nefiind luminată foarte bine din punct de vedere zenital, am ales culoarea gri pentru pereți, mobilier și cornișe albe, parchet triplu-stratificat de culoare wenge, iar pe centrul tavanului am intervenit cu o scafă pentru iluminat ambiental, tocmai pentru a deschide spațiul; să fie mai aeririsit, mai luminos. Pe celelalte obiecte de mobilier le-am pus în valoare prin stil (combinație între modern, clasic și vintage) și culoare (roșu, galben, turcoaz, alte nuanțe de albastru).

Ceramica decorativă din bucătărie, masa în stil vintage din dining, înconjurată de opt scaune diferite între ele ca stil și culoare, livingul ce are ca piesă principală o lădiță antichizată, folosită pe post de măsuță de cafea, dar și un divan galben ce iese în contrast, corpurile de iluminat moderne, draperiile turcoaz și alte obiecte decorative ce ambientează spațiul, toate acestea denotă eleganță și rafinament, reflectând astfel personalitatea tinerilor beneficiari.

Comparativ cu parterul, zona de la etaj este tratată într-o manieră mai sobră. Dormitorul matrimonial este amenajat în nuanțe de nuc, agrementate cu elemente de o cromatică puternică (turcoaz și galben). Am ales culoarea turcoaz pentru această cameră deoarece are un impact puternic calmant, efectul fiind unul plăcut ce te poate ajuta să adormi mai usor. Galbenul, simbolul tineretii, aduce o notă de caldură ambientului.

Cealaltă cameră, în care se află biroul și biblioteca, respectă aceeași linie cromatică la bază: pereți în nuanțe de alb, parchet wenge, mobilier în nuanțe de nuc, iar în contrast am folosit culoarea galben pentru draperii și divan. Spațiul emană, astfel, mai multă seriozitate, având și un plus de căldură și finețe.

Băile sunt tratate și ele diferit. Cea de la parter este simplă cu o placare de mozaic, combinată cu finisaj stuco-venețian. Iar baia de la etaj denotă mai multă culoare și eleganță, cu un mobilier verde deschis, pereții albi, placați doar în zona căzii cu plăci ceramice de culoare alb-ivoar, centrul spațiului fiind marcat printr-o ceramică decorativă.

În final, rezultatul a fost unul pe gustul beneficiarilor, satisfăcuți pe deplin și nerăbdători de a se muta cât mai repede în noua lor casă.